Digitális oktatás március 5-étől – FRISS HÍREK

covidmask

Tisztelt Gondviselők, Kedves Tanulók!

 A Kormány 2021. március 4-ei döntésének értelmében az általános iskolák és óvodák március 8-ától április 7-éig bezárásra kerülnek, de a fenntartó – Külső-Pesti Tankerületi Központ – döntése értelmében a Külső-Pesti Tankerület intézményei már március 5-étől bezárnak.

A bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt az iskola biztosítja a gyermekek napközbeni ügyeletét március 8-a és április 6-a között. A 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet 2. §-ban a Kormány azonban arra kéri a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel céljából– vegyék igénybe. Ugyanakkor fokozottan kérjük a gondviselőket, hogy a lehető legkörültekintőbben járjanak el, jelen helyzetben a cél mindannyiunk egészségének védelme – ami úgy tud megvalósulni, hogy aki teheti az tényleg otthon marad és kerüli a közösségi érintkezés minden formáját. Az elkövetkező időszakban arra kell törekedni, hogy ezt a lehető leginkább betartsuk, hiszen a járvány a köznevelési intézményekben is terjed.

Az ügyelet igénybevételéhez szülői kérvény szükséges. A kérvényeket a puskas@iskola.kispest.hu címre kérjük beküldeni (tanuló neve, ügyeleti napok időtartama dátum és időpont, indoklás).

  • A tavaszi szünet időtartamában – ápr. 1 és ápr. 6 között – digitális oktatás nincs
  • Az intézmény zárása miatt, az étkezést az Önkormányzat lemondta.  Keddtől (március 9.) elvitelre ebéd igényelhető online . Az ételt 10:00 és 13:30 között átvehetik a Kispesti Vass Lajos Iskola konyháján, amely a parkoló felől közelíthető meg.
  • Az egyhónapos időszakban minden osztály számára (1-8. évfolyamig) tantermen kívüli digitális oktatás lép életbe. A digitális oktatás rendje az eddigi órarend szerinti fog lezajlani. A tanórák egy része online videós formában történik meg. Fontos, hogy ezeken a tanórákon a gyerekeknek részt kell venni!
  • Az intézményi tanórák a KRÉTA rendszeren és az Edmodo tananyagkezelő rendszerben kerülnek kihirdetésre és megtartásra.
  • A digitális oktatásra vonatkozó órarendek ezen a felületen találhatók.

A hozzászólások le vannak tiltva.