Olvasmányajánló kamaszoknak

Az utolsó mesékről, történetekről, olvasásról szóló infografikával az olvasni vágyó kamaszoknak, és a kamasz fiatalokat nevelő szülőknek, felnőtteknek szeretnék kedvezni. A képen sokféle, 12 év feletti fiataloknak írt olvasmányt gyűjtöttem össze: külföldi és magyar írók műveit, egyrészes történeteket és ifjúsági regénysorozatokat, kamaszoknak szóló önismereti könyveket.

A könyvek egy részét a Szívünk rajta (https://unicef.hu/ezt-tesszuk-itthon/aktualis-programjaink/szivunk-rajta) program ajánlására vettem be a felsorolásba, másokra laikusok kritikái alapján találtam rá, továbbá vannak köztük olyan könyvek is, amelyeknek én magam is rajongója voltam tinédzserkoromban, így a személyes tapasztalatom alapján kerültek a listára.

Bízom benne, hogy ez a kis gyűjtemény sok tinédzser fiatalnak (és a szüleiknek) nyújt majd segítséget abban, mivel töltsék a szabadidejüket (pl. a nyári szünet értékes szabad perceit). Akiknek pedig további könyvajánlóra van szüksége, meleg szívvel ajánlom a már említett Szívünk rajta programot, amelynek zsűrije különböző kategóriákban (korosztályokra és témákra is lebontva) igyekszik minőségi olvasnivalókat gyűjteni az olvasás fiatalabb és idősebb szerelmeseinek is.

 Olvasmányajánló kamaszoknak_logóval_2020.05.29_resize

Ha kérdésük, kérésük merülne fel, keressenek bizalommal az alábbi e-mail címen: kery.nikolett.pszichologus@gmail.com

 

Vigyázzunk egymásra!

Kéry Nikolett, iskolapszichológus

A hozzászólások le vannak tiltva.