Mesék iskolásoknak

A mai napon tovább folytatjuk utazásunkat a mesék és történetek varázsszőnyegén.
Az iskolában a gyerekek megtanulnak olvasni, így a mesefelolvasás rutinját a közös és az önálló olvasás is kiegészítheti, gyermekünk igényeinek megfelelően. Az olvasás segíthet aktívan tartani és fejleszteni a gyerekek képzelőerejét, fantáziatevékenységét, azonban vigyázzunk, mert a kényszerítés és erőltetés hosszú távon negatív hatással lesz a gyerkőc olvasáshoz való viszonyulására. Próbáljunk meg mi magunk szülőként példát mutatni, segítsünk a megfelelő könyvek kiválasztásában, és akár kereshetünk érdekes, izgalmas, könyvekkel kapcsolatos programokat, rendezvényeket gyermekünk és az egész család számára.

Azoknak, akiket részletesebben is érdekel a téma, továbbra is ajánlom például Boldizsár Ildikó meseterapeuta és Dr. Kádár Annamária pszichológus könyveit, előadásait, továbbá a https://www.facebook.com/mesekalandokszarnyan/ Facebook-oldalt is, ahol nagyon hasznos és izgalmas cikkeket, foglalkozásokat, eseményeket találhatnak (én is főként innen inspirálódom a tartalomkészítés során).

Mesék iskolásoknak_logóval_2020.05.27_resize

És ha segítségre, támogatásra lenne szükségük, keressenek bizalommal az alábbi e-mail címen: kery.nikolett.pszichologus@gmail.com

Vigyázzunk egymásra!
Kéry Nikolett, iskolapszichológus

A hozzászólások le vannak tiltva.