Tájékoztatás a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről

info

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány „A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. 2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása, amely továbbra is biztosítja a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét.

Az új munkarendben a tanulók részére tilos az intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik, oly módon, hogy a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola mint digitalizációban élen járó intézmény felkészült a digitális oktatásra. A digitális oktatáshoz kapcsolódó információk és tennivalók a következő hét elején kerülnek megosztásra (eszközök és internetkapcsolat felmérése, digitális tananyagokhoz való hozzáférés megosztása, számonkérések módja).

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozata és a Köznevelésért Felelős Államtitkár VIII./1675-2/2020/KOAT iktatószámú levele, 3/2020 EMMI határozat, valamint a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatói utasításai alapján:

▲2020. március 16. napjától az  iskolákban a  nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre;

a tanulók 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjenek meg az köznevelési intézményekben.

▲a digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében a  tananyag kijelölése, a  tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a  pedagógusok és a  tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik

▲2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a területileg illetékes tankerületi központ munkanapokon megszervezi a  gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét

Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.

▲A szülőnek írásban kell nyilatkoznia arról, hogy kéri a kiscsoportos felügyeletet.

▲A kiscsoportos felügyelet további igényét is jeleznie kell a szülőnek írásban.

▲A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola a következő fontos információkról tájékoztatja a szülőket.

  • A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola 7:3o perctől 17:oo-ig kiscsoportos felügyeletet ( 5-8 fő) biztosít azon gyermekek számára, akiket a szülők beküldenek az iskolába, mert máshol nem tudják elhelyezni őket.
  • Kérjük, csak azok a szülők hozzák gyermeküket iskolába, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Felhívjuk továbbá figyelmüket arra is, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.
  • A kis létszámú csoportokban, egymástól elkülönítve szervezzük meg a tanulók pedagógusok általi felügyeletét, biztosítva a szükséges higiéniai feltételeket, a kézmosó és kézfertőtlenítő szereket, valamint a rendszeres takarítást és a közösségi helyiségek rendszeres fertőtlenítését.
  • Az iskolának hétfőn (2020. 03. 16. ) 9:oo-ig, fel kell mérni és tájékoztatni kell az Önkormányzatok élelmezést szervező, ellátó intézményét (GESZ, GAMESZ) a megjelenő tanulói létszámról, kiknek étkeztetést kell biztosítani, valamint azon pedagógusokról kik étkezést fizettek be és a szolgáltatást hétfőn (2020. 03. 16.) igénybe kívánják venni. A további napok étkeztetését is beszéljék meg.
  • Az oktatási intézménybe a következő személyek léphetnek be:
    • Az iskolai tanulói közül az, akinek szülői kérés alapján kiscsoportos felügyeletet biztosít az iskola.
    • Az iskola dolgozói.
    • Az étkeztetést ellátó cég dolgozói.
    • A takarítást ellátó cég dolgozói.
    • A karbantartást végző cég dolgozói.

Bármilyen további kérdéssel kérjük, keressék az iskola vezetőségét az intézmény honlapján (puskas.kispest.hu) található elérhetőségeken.

 Budapest, 2020. 03. 15.

 A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola vezetősége

A hozzászólások le vannak tiltva.