Egészségnap a Puskás iskolában

index

Iskolánkban a pedagógusok és a szülői támogató szervezet kiemelt feladatának tekinti tanulóink testi, lelki egészségének megőrzését. Ennek a célnak a megvalósításához járult hozzá  a  felsős tanulók részére novemberben megrendezett egészségnap. Az 5. osztályosok a Kiskamasz-felvilágosító program keretén belül szakemberek segítségével ismerkedhettek meg saját testük működésével, és választ kaphattak a serdülőkor testi, lelki változásaival kapcsolatos kérdéseikre.

image002

Az ötödik-hatodik osztályos diákok számára az volt a feladat, hogy a védő néni által az egészséges életmóddal, a táplálkozással kapcsolatban elmondott hasznos és fontos tudnivalókat ismertessék meg a többiekkel, azokkal a diákokkal és pedagógusokkal, akik nem vehettek részt az előadáson. Így történt, hogy ezen a napon 11 tanuló összegyűlt az informatika teremben, ahol Csilla néni segítségével szófelhőket készítettek. Mindenki érdeklődő volt, szorgalmasan és fegyelmezetten dolgozott. Sok-sok szófelhő készült, mert mindenki legalább kettőt készített. Volt olyan kisdiák, aki négy szófelhőben örökítette meg az egészséges életmóddal kapcsolatos, számára legfontosabb tudnivalókat.

A 7-8. osztályosok a Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei közreműködésével Bűnmegelőzési társasjátékot játszottak. Ezután az internethasználatról beszélgethettek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat két szakemberével, Fülöp Hajnalkával és Koós Judittal. Ők betekintést adtak a Safer Internet Programba, melynek célja, hogy a digitális technológiák használata biztonságos legyen.

P91105-110552

A programot megkoronázta egy ételkóstoló, ahol tanulóink megízlelhették a kiváló reggeli fogásként alkalmazható zabkását.

Nagy örömünkre szolgál, hogy tanulóink nagyon élvezték ezt a sokrétű programot, így mindenképpen megrendezzük a következő tanévben is.

A hozzászólások le vannak tiltva.